Ik nog wel van jou Het leven is een slechte film Alleen daarom al is het zaak dat wij mensen er iets beters van maken Ik hou niet meer van je Met deze eenvoudige woorden loopt de man van E G haar leven uit De nieuwe wer

 • Title: Ik nog wel van jou
 • Author: Elke Geurts
 • ISBN: 9789048835331
 • Page: 467
 • Format: Paperback
 • Het leven is een slechte film Alleen daarom al is het zaak dat wij mensen er iets beters van maken Ik hou niet meer van je Met deze eenvoudige woorden loopt de man van E.G haar leven uit De nieuwe werkelijkheid lijkt slechts een nare droom, ook omdat ze elkaar nog elke dag zien ze hebben twee jonge dochters, delen een huis en 24 jaar van hun leven E zet alles op aHet leven is een slechte film Alleen daarom al is het zaak dat wij mensen er iets beters van maken Ik hou niet meer van je Met deze eenvoudige woorden loopt de man van E.G haar leven uit De nieuwe werkelijkheid lijkt slechts een nare droom, ook omdat ze elkaar nog elke dag zien ze hebben twee jonge dochters, delen een huis en 24 jaar van hun leven E zet alles op alles om er een ander verhaal van te maken, een b ter verhaal Want zij zijn toch anders dan die andere stellen die uit elkaar gaan Het kan nog goedkomen, denkt ze steeds, terwijl ze toekijkt hoe haar grootste angst langzaam maar zeker realiteit wordt.Ik nog wel van jou is het huiveringwekkende en ontroerende verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur.

  • ↠ Ik nog wel van jou || ☆ PDF Download by ✓ Elke Geurts
   467 Elke Geurts
  • thumbnail Title: ↠ Ik nog wel van jou || ☆ PDF Download by ✓ Elke Geurts
   Posted by:Elke Geurts
   Published :2020-03-21T11:46:03+00:00

  About “Elke Geurts

  1. Elke Geurts says:

   Elke Geurts Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Ik nog wel van jou book, this is one of the most wanted Elke Geurts author readers around the world.  2 thoughts on “Ik nog wel van jou

  1. Lees dit boek niet! E.G. schreef eerder kortverhalen en een roman. Een schitterende roman. Ik zat klaar om nog eens goed te lachen. Prachtig geschifte personages, verrassende wendingen en gedachtekronkels, klaar was ik dus ook dit keer. Ik begon met de grijns op het gelaat, verwachtingen hooggespannen. En dan blijkt alles wat je leest gewoon WAAR te zijn. Verschrikkelijk pijnlijk waar. Steeds meer begon het te dagen, met ieder citaat uit een boek dat ze las en noteerde, met iedere concrete verwi [...]

  2. Jarenlang hield Elke Geurts een weblog bij onder de titel Elke dag. Ik las het graag. En hoewel je er nooit blindelings van uit mag gaan dat een schrijver in een weblog de waarheid vertelt, werd ik sluipenderwijs het verhaal ingetrokken dat uiteindelijk via de columns in Trouw naar buiten kwam en dat verwerkt is in de autobiografische roman Ik nog wel van jou. Ik vroeg me af of het boek me met deze voorkennis nog wel zou kunnen boeien. Dat bleek alleszins mee te vallen.(.)Het boek is bepaald gee [...]

  3. Elke avond kruip ik met ‘Ik nog wel van jou’ in bed en ga ik verder. Net als E. begin ik zelf ook bijna te hopen op een goede afloop. E. hoopt dat ze met het schrijven het verhaal misschien onbewust wel positiever kan maken. Steeds stop ik even. Ik wil het boek niet uitlezen. De stijl van Elke Geurts is zo mooi en sommige mooie quotes blijf ik opnieuw lezen.Lees verder op mijn blog :)

  4. Misschien speelt het een rol dat ik nu zo ENORM gelukkig ben, maar dit boek raakte me niet zo erg als ik verwacht had. De schrijfster vertelt over haar op handen zijnde scheiding en het afscheid van haar man. Mooi geschreven in korte stukjes, columnfragmenten eigenlijk, het verhaal is herkenbaar en er is eigenlijk niets aan op te merken. Behalve. dat het me niet raakte, maar ik denk dat dat dus te maken heeft met mijn huidige staat van zijn♥️

  5. Een zorgvuldig gecomponeerde ego-fictie‘’Ik weet niet of ik nog gelukkig kan worden met jou’, zei hij.‘We kunnen het toch op z’n minst proberen?’Ik wil het denk ik niet meer proberen. Erg hè?’‘Ja, erg.’‘Ik voel het niet meer, de koek is op, het vuurtje is uit, ik hou niet meer van je.’ ‘(p.30)‘Ik wachtte tot alles weer goed was.In de tussentijd probeerde ik de twijfel van man, de angst voor het uiteenvallen van mijn gezin, in mijn blogstukjes in woorden te vangen, prob [...]

  6. De column van Elke Geurts lees ik elke week in dagblad Trouw. Zij deelt haar leven met de lezers. In het boek 'Ik nog wel van jou' doet zij dit eveneens. Meer specifiek; in woorden geeft Elke vorm aan haar huwelijk dat uiteen dreigt te vallen. Door het lezen van de columns en het boek ben ik Elke gaan kennen als iemand die wil gaan voor haar huwelijk en haar kinderen. Elke schrijft briljant. Ze schrijft zo dat je echt nadenkt over wat erin de woorden zit. De titel 'Ik nog wel van jou' geeft schr [...]

  7. Het is zo mooi geschreven wat E.G. voelt en denkt en leert in de periode van liefdesverdriet en twijfel. Verleden en heden lopen op een fijne manier door elkaar. Het gaat niet alleen om haar scheiding maar ook om het schrijven over de scheiding.

  8. Schrijnend boek over een scheiding gezien vanuit het standpunt van een vrouw die nog wel van haar man houdt, maar hij niet meer van haar. Het laat zien dat de uitspraak 'scheiden doet lijden' maar al te waar is.Ik kan voor beide geen sympathie opbrengen. Hij blijft nog maanden hangen nadat hij gezegd heeft dat hij niet meer van haar houdt en weg wil. Maar ondertussen wordt er nog flink gezoend en bij elkaar in bed gekropen. Zij blijft hangen in haar naïviteit dat het allemaal nog wel goed komt. [...]

  9. Een mooi, eerlijk en openhartig boek over de enorme emotionele worsteling die een echtscheiding met zich meebrengt: leven tussen hoop en vrees, verdriet, woede en uiteindelijk berusting. In de manier van schrijven komt die worsteling en pijn op een heel integere wijze naar boven. Dit laat ook een grote indruk achter bij mij als lezer. Omdat de schrijfster niet goed los kan laten, is het verhaal voor mij wel wat aan de langdradige kant. Maar het kost zoveel tijd als nodig is voor diegene om wie h [...]

  10. Ik zou 2,5 sterren willen geven. Het boek begon heel beloftevol, maar in de tweede helft was er maar weinig “nieuws” meer te lezen, vond ik. Raar om dit te zeggen als je weet dat dit geen fictief verhaal is. Alleszins knap van de schrijfster om zo open en kwetsbaar haar verhaal neer te schrijven. Ik denk dat het voor veel mensen erg herkenbaar kan zijn.

  11. Knap hoe feit en fictie door elkaar lopen en zo een wrange werkelijkheid creëren waar ruimte is voor reflectie, (on)begrip en gevoelens. Ik verbaasde me erover hoe herkenbaar het verhaal en de motieven zijn. Beide personages hebben moeite met de koppeling tussen woord en daad, iets wat frustrerend is maar het voelt echt.

  12. Prachtig geschreven. Elke schrijft over haar huwelijk en haar gezin welke uiteen dreigt te vallen. Ze probeert vast te houden aan dat wat er ooit was. Pijnlijk en schrijnend wordt het proces van loslaten en accepteren beschreven. Het vergt moed om je situatie op deze manier op papier te zetten.

  13. Autobiografisch geïnspireerd relaas van een stel dat uiteen gaat. De auteur laat de tweestrijd voor de breuk eindeloos duren maar haspelt de scheiding en de nasleep af op een drafje. Hoe middelmatig het verhaal ook, geen enkel boek verdient zo’n afgrijselijke cover.

  14. De auteur heeft diep verdriet van haar onverwachte echtscheiding. Haar beschrijving van het traject is echter verwarrend, waar fantasie overgaat in werkelijkheid blijft onduidelijk.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *